Najnoviji članci na blogu

YouTube će prepoznavati proizvode u video-klipovima

Objavio , dana новембар 24, 2021 u kategoriji Internet poslovanje, Oglašavanje na Google-u
youtube video proizvodi

YouTube testira najnoviju funkciju koja će automatski otkrivati proizvode koji se koriste u video zapisima

YouTube je zvanično drugi najveći pretraživač Interneta, posle “velikog brata” Google-a, ali kompanija Alphabet do sada nije uspevala da monetizuje ovoliku popularnost najvećeg svetskog video-portala.

Uz ovu novu funkciju, Google se nada da će značajno povećati prihode od oglašavanja na YouTube-u. Ova opcija trenutno je vidljiva korisnicima Interneta koji gledao video zapise na lokalnoj platformi u Sjedinjenim državama i oni ih mogu videti između preporučenih video zapisa.

BiznisCentar ponuda: Pokrenite reklamiranje na Google-u

Sistem za automatsko prepoznavanje proizvoda predstavljen je kao eksperiment u SAD 22. marta i u početku će se koristiti za prikazivanje liste srodnih proizvoda ispod video snimka.

Zvaničnici kompanije navode da je cilj eksperimenta da se ljudima omogući pronalaženje dodatnih video zapisa i informacija o određenim proizvodima, ali suštinski, ukoliko se pokaže efikasnom (i isplativom), sistem će biti implementiran u okviru glavnog algoritma oglašavanja.

Takođe, oglašavači bi trebalo da dobiju naprednije opcije prilikom oglašavanja – umesto prikazivanja naslova, ključnih reči i opisa, slični video zapisi o određenim proizvodima bili bi efikasnije kontrolisani od strane oglašavača, uz neograničene mogućnosti npr. i naručivanja proizvoda iz samog listinga.

Nastavlja se bitka najvećih internet giganata za tržište elektronske trgovine – TikTok je sklopio saradnju sa Shopify platformom, dok Instagram neprekidno unapređuje svoju platformu za efikasniju e-trgovinu.