Zašto je WordPress pravi izbor za vaš sajt

Kompanija Automattic, u čijem je vlasništvu WordPress i nekoliko dodatnih brendova u oblasti web izdavaštva, sa ponosom ističe procente sajtova na svetskom nivou koje pokreće ovaj CMS.

I to sa punim pravom.

NARUČI HOSTING
zašto je wordpress dobar izbor

U ovom tekstu pokušaćemo da izdvojimo najvažnije prednosti ukoliko ovaj content management system koristite za pokretanje i upravljanje svojim internet resursima.

Za početak, najvažnija karakteristika je da je WordPress potpuno besplatan, tj. objavljuje se pod Open Source licencom i svaki korisnik može preuzeti sa zvaničnog sajta i neograničeno koristiti u okviru svojih web hosting kapaciteta. Takođe, programeri širom sveta mogu bez ograničenja menjati osnovni kod WordPressa i time prilagođavati svojim internet projektima.

WordPress SSD web hosting paketi

Drugo, WordPress je veoma jednostavan za korišćenje. Ukoliko je proces izrade web sajta uspešno privreden kraju, ne morate u svakom trenutku da tražite pomoć kako biste nešto promenili na sajtu. Sam način rada u okviru WordPress platforme veoma je intuitivan i jednostavno krajnji korisnici uz osnovnu digitalnu pismenost, veoma lako upravljaju sadržajima.

Treće, WordPress je u potpunosti prilagodljiv – trenutno je razvijeno na hiljade i hiljade WordPress tema i WordPress dodataka (pluginova) koji olakšavaju dizajn, prilagođavanje i upravljanje samim sadržajima sajta. Bez obzira da li je vaš sajt korporativni sajt, internet prodavnica, blog o vašem kuvarskom umeću ili biznis ponuda, na ovlašćenim internet sajtovima pronaćićete ogroman broj dodataka koji će unaprediti vaše internet poslovanje.

Četvrto, ukoliko ste neko ko nema tehničkih znanja, ne treba da brinete – osnovna odlika sistema za upravljanje sadržajem kakav je WordPress je da je tehnički, programski kod u potpunosti odvojen od sadržaja na sajtu, što praktično znači da svojim sadržajima ne možete ni u jednom slučaju naštetiti osnovnom sistemu koji pokreće vaš sajt.

Ukoliko se nađete u neočekivanom problemu na vašem sajtu, velika je verovatnoća da ćete problem brzo rešiti jer je u svetu aktivan veliki broj WordPress profesionalaca koji su spremni da pomognu u svakom trenutku. Takođe, značajne količine materijala možete pronaći i na zvaničnom sajtu, forumima i blogovima posvećenim ovom CMS-u.

Potpuna kontrola – tako bismo mogli opisati još jednu važnu karakteristiku ovog sistema. I dok neke platforme za objavljivanje sadržaje ograničavaju šta možete, a šta ne, kao i količinu sadržaja, WordPress je platforma na kojoj možete planirati objavljivanje hiljada i hiljada web stranica. Možete uvoziti sadržaje sa drugih platformi, kao što su Blogger ili Tumblr, ili možete i izvoziti podatke – radite šta vam je volja.