Zašto je infografika efikasno oružje digitalnog marketinga

Infografika predstavlja efikasnu vrstu digitalnog sadržaja za predstavljanje velikog broja podataka u grafičkom obliku

Naši grafički dizajneri će dizajnirati infografiku putem koje možete predstaviti veliku količinu podataka

POZOVITE NAS
infografika

Ukoliko želite veliku količinu podataka da predstavite na Internetu, infografika je odličan način da to efikasno uradite.

Ovih dana sam, listajući vesti na nacionalnim portalima, prvi put ugledao naslov na javnom servisu RTS-a koji je u zagradi jasno označen da je u pitanju infografika. Vest se odnosila na ulaganja Evropske unije u proteklom periodu u Srbiji i sadržala je nekoliko grafikona i video-klipova sa grafičkim prikazom brojki.

Ovo je prvi put da sam video da RTS na ovakav način obeležava svoje sadržaje i, iako tehnički nije ono što predstavlja infografiku na webu, lepa je vest da i domaći mediji unapređuju svoje digitalne sadržaje.

Postoji mnogo razloga zašto bi trebalo da kreirate infografike digitalnog marketinga da biste je ugradili u svoju onlajn strategiju. Kada se dobro koriste, infografike mogu da generišu potencijalne klijente, izgrade izgrade povratne veze i poboljšaju stopu konverzije vaše veb lokacije.

Infografike privlače pažnju

Kada govorimo o kvalitetu i najčešće kvantitetu digitalnog sadržaja, najvažniji zadatak za proizvođače istih je stvaranje i proizvodnja sadržaja koji će najjednostavnije i najefikasnije privući pažnju posetilaca. Ukoliko u okviru svoje vesti ili članka prikazuju veliki broj podataka i brojeva, nema efikasnijeg načina da prikažete čitaocu nego da prikažete u formi grafikona. Tehnički, smanjićete vreme koje čitalac provodi na navedenoj stranici jer je pregled vizuelnog sadržaja brži od čitanja i snalaženja sa većim brojem podataka.

Ljudi su vizuelna bića. Prema podacima organizacije Visual Teaching Alliance, 90% informacija koje upija naš mozak je vizuelno, a vizuelni elementi se obrađuju čak 60.000 puta brže od teksta. Vizuelni prikazi su jednostavno lakši za razumevanje i pomažu ljudima da efikasnije shvate informacije. Kada imate sadržaj koji je složen i dugačak, veoma je važno da ga pojednostavite i organizujete tako da ga čitaoci što efikasnije procesiraju.

Primer infografike

Infografika pojačava prepoznatljivost brenda

Jedan od najvažnijih ciljeva izrade infografike je unapređenje svesti o brendu. U istraživanju u kojem su učestvovali B2B marketing stručnjaci u Sjedinjenim državama, 86% ispitanika je izjavilo da je svest o brendu jedan od organizacionih ciljeva koji su postigli zahvaljujući marketingu sadržaja. Implementacija infografike kampanjama marketing sadržaja može nesumnjivo doneti mnoge prednosti. Umesto da pišete predugačke tekstove od kojih će čitaoci da odustaju (naravno, Google obožava tekstove i korisno je ako svaki tekst premašuje 2.000 karaktera), iskoristite infografiku za deljenje relevantnih informacija.

Infografike unapređuju SEO

Još jedan podatak pokazuje da je infografika idealna za deljenje na društvenim mrežama – prema Hubspot-u, ovi sadržaji se na društvenim platformama dele 3x više od bilo koje druge vrste sadržaja. Ukoliko efikasno koristite boju brenda, fontova, ikonografije i logotipa, infografika je jednostavan način da poboljšate svest o vašem brendu.

Najčešća praksa proizvođača sadržaja je da omoguće umetanje infografike u eksterne sajtove tako što će prikazati kod sadržaja i omogućiti vlasnicima sajtova da jednostavno objavljuju uz svoje sadržaje. Na ovaj način, poboljšava se optimizacija sajta i unapređuje pozicija na pretraživačima.


Potrebna vam je infografika i želite da predstavite svoje sadržaje u ovoj popularnoj formi? Kontaktirajte nas kako bismo unapredili vašu marketing strategiju.