Mala i srednja preduzeća: u čemu greše vlasnici sajtova

U čemu greše vlasnici sajtova? Da li je to nekvalitetno održavanje, nedostatak marketinga ili nešto treće?

U čemu greše vlasnici sajtova? Da li je to nekvalitetno održavanje, nedostatak marketinga ili nešto treće?

KONTAKTIRAJTE NAS
greske na sajtu

Statistički podaci pokazuju da velika većina biznisa u Srbiji poseduje svoj veb-sajt i kada su u pitanju mala i srednja preduzeća, sajtovi mogu da donesu odlučujuću prednost u odnosu na konkurenciju.

Ipak, deceniju ranije, nije se činilo tako – pojava i praktična “navala“ društvenih mreža dovodila je do lažne zablude – da li je uopšte potrebno posedovati svoju prezentaciju na Internetu? Činilo se da će Facebook, danas Meta, doneti mnoga unapređenja online poslovanju, ali na svu sreću, sajt je ostao osnova marketinga na Internetu.

Nakon što uspešno završite projekat izrade novog sajta, potrebno je nastaviti nadogradnju i kvalitetno upravljanje online marketingom. Čini se da tu nastaju najveći operativni problemi – šta dalje sa razvojem sajta, zašto veliki broj preduzetnika smatra da je posao završen i kako uticati na vlasnike sajtova da nastave sa ulaganjima.

Izdvojiću nekoliko najčešćih grešaka koje čine vlasnici sajtova tokom životnog ciklusa veb-sajta.

Sajt nije optimizovan za potrebne ključne reči

Ko su posetioci vašeg sajta? Da li na sajt dolaze posetioci kojima je namenjen ili korisnici koji zalutaju na sajt? Ukoliko ne znate koja je ciljna publika vašeg sajta, teško ćete kreirati sadržaj za sajt ili optimizovati oglase.

Koje su ključne reči vašeg biznisa? Koje ključne reči vašoj konkurenciji donose najviše posetilaca?

Optimizacija sajta za ključne reči (SEO) predstavlja najvažniji deo internet marketinga.

Sajt nema svež i ažuriran sadržaj

Da li biste ikad kupili dnevne novine od prekjuče? Naravno da ne. Isto tako, posetioci veoma negativno reaguju na sajtove koji imaju neažuriran i zastareo sadržaj. Ukoliko ste nekad posetili veb lokaciju sa zastarelim člancima ili zanemarenim odeljkom sa vestima, onda znate kako izgleda zastarela veb lokacija.

Sajt je potrebno što češće ažurirati, iako to u nekim slučajevima malih i srednjih preduzeća deluje kao prilično težak zadatak. Klijentima savetujemo definisanje content marketing plana, kojim obezbeđujemo redovno ažuriranje i upisivanje novog sadržaja u određenim vremenskim intervalima. Jednom mesečno u naredna 24 meseca, mnogo je efikasnije nego pet članaka u prva dva meseca, a zatim zapustite sajt.

Pisanje bloga može da bude veoma važna strategija u cilju obezbeđivanja redovnog ažuriranja i dodavanja novog sadržaja i svim klijentima preporučujemo objavljivanje članaka čime se podstiče autoritet, sveži sadržaji i mogućnost različite disperzije tema na sajtu.

Nedostatak poziva na akciju (eng. Call-to-Action)

„Pozovite nas“, „Naručite odmah“, „Prijavite se“, „Preuzmite“ – sajt svakog malog ili srednjeg preduzeća mora da na stranicama sadrži poziv na akciju, tzv. CTA. Pored toga što posetioce usmeravate prema željenim proizvodima/uslugama i povećavate stopu konverzije svojih stranica, takođe im pomažete da uz pomoć što manjeg broja klikova pronađu ono što traže na sajtu.

Cilj i KPI (eng. key performance index) gotovo svakog sajta malih i srednjih preduzeća jesu da prodaju svoje usluge ili proizvode i definisanje sadržaja na veb stranicama mora da bude u funkciji povećanja prodaje.

Nedostatak informacija o proizvodima/uslugama

„Od viška glava ne boli“, rečenica je koja važi u praktično 100% slučajeva na prodajnim sajtovima, još ako je sadržaj optimizovan u skladu sa analitikom ključnih reči… pobedili ste.

Jedan od najvećih problema na sajtovima sigurno je nedostatak informacija o proizvodima, i često je evidentno ne-rukovođenje najboljim praksama poznatih brendova. Uvek je dovoljno spomenuti velike brendove mobilnih telefona ili televizora, na koji način oni predstavljaju svoje proizvode na sajtovima. Osnovne informacije, kako naručiti, kako dostaviti, pogled spreda, pogled sa strane, isporuka, opcije, specijalne ponude po opcijama, predstavljanje materijala od koga su napravljeni, priče o nastanku, brendu… ili u slučaju velikih prodavnica knjiga, šta se sve može pronaći od informacija na samoj stranici proizvoda.

Nebriga o bezbednosti sajta

Vrlo česta osobina vlasnika sajtova je nerazumevanje koncepta bezbednosti sajtova i vrlo česta nebriga o bezbednosnim postavkama internet resursa. Koliko jedno otvaranje pogrešnog priloga elektronske poruke može da načini štete i neplaniranih troškova, vlasnici malih i srednjih preduzeća otkrivaju tek nakon što se to desi.

Veliku pomoć web menadžerima učinila je kompanija Automattic, koja je u poslednjim verzijama omogućila automatsku nadogradnju verzija popularnog WordPress-a. Ranije se vrlo često dešavalo da vlasnik, ne želeći više da plaća održavanje i unapređenje sajta od strane svog webmastera, izgubi podršku za nadogradnje što je u velikom broju slučajeva dovodilo do bezbednosnih problema.

Nedostatak internet marketing strategije

Zbog nepostojanja edukacije, veliki broj privrednika smatra da će sajt „sam sebe da isplati“, da nisu potrebna nikakva ulaganja nakon što se završi izrada web sajta, da reklamiranje (oglašavanje) na Internetu apsolutno nije potrebno. Nažalost, ovo je nekako moglo da se prenebregne nekih 10-15 godina ranije, kada u domaćem veb prostoru nije postojao veliki broj veb lokacija, ali u današnje vreme konkurencija je žestoka i potrebno je izraditi detaljan internet marketing plan poslovanja internet resursa.


Za uspešno poslovanje na Internetu potrebno je ozbiljno i studiozno planiranje, edukacija, ulaganje u oglašavanje i primena najnovijih tehnologija. Ukoliko vam je potrebno unapređenje vaših internet marketing strategija, pozovite naš Kontakt centar 065-32-66-669 ili nam predstavite svoje projekte putem elektronske pošte.