Najnoviji članci na blogu

10 razloga zašto da pokrenete sopstveni blog

Objavio , dana новембар 23, 2021 u kategoriji Marketing
blogerka

Mesec dana unazad, obradovali su me predlozi dve prijateljice da žele da pišu svoje blogove. Iako smo u 2020. godini kada nije potrebno posebno objašnjavati zašto je blog bitan za celokupno online poslovanje, izdvojiću nekoliko najvažnijih razloga

Godinama slušamo, kako neko negde izjavi „blog je mrtav“, ali nastavljamo da čitamo sjajne članke na blogovima, pišemo ih ili delimo svojim prijateljima.

Blog nastavlja put i važno je napomenuti, odavno je postao neizostavni deo miliona sajtova. Važno je i znati, da kada upoređujemo blog sa „najvećom konkurencijom“ kada je u pitanju pažnja korisnika Interneta u vidu društvenih mreža, ono što je na vašem sajtu je samo vaše, na internet domenu u vašem vlasništvu i hosting prostoru koji zakupljujete samo za svoje potrebe.

Specijalna ponuda: Registracija BLOG domena

Ukoliko razmišljate da pokrenete svoj blog, osmislite plan i krenite u realizaciju – ovo bi mogla da bude jedna sjajna odluka ove godine.

Blog unapređuje poslovanje

Da li vaša firma ima svoj blog? Blog može da bude veoma moćno internet oružje u borbi protiv konkurencije na tržištu i istraživanja pokazuju da 97% kompanija koje bloguju, imaju eksterne linkove ka sadržajima na blogu.
Pomislite samo da bi vaši partneri ili potencijalni klijenti želeli da na vašem blogu čitaju zanimljive članke o proizvodima, uslugama, priče o napretku kompanije tokom istorije, interesantnim proizvodima tokom vremena, zanimljivim hobijima zaposlenih i mnogo drugih stvari.

Saznajte više: Šta je podcast i kako da ga implementirate u svoje marketing planove

Blog unapređuje marketing i promociju

Kada imate blog na svom sajtu, praktično imate „alatku“ ili „kanal“ uz pomoć kojih možete da promovišete svoje proizvode ili promotivne akcije.
Postoje kompanije koje svoje marketinške akcije komuniciraju samo putem blogova i na taj način dostižu do svoje ciljane publike.

Uz pomoć bloga „pričate svoju priču“

Ukoliko imate ograničena sredstva, više vam nisu potrebni nepotrebni medijski i PR stručnjaci – jednostavno možete pričati svoje priče na način na koji želite, bez uplitanja novinara ili medijskih stručnjaka.
Da li blog može da zameni press ili PR u vašoj firmi? Može, naravno, ali korisnije je blog posmatrati kao kanal i/li deo celokupnog digitalnog odnosa sa javnošću.

Kod pisanja blogova nema ograničenja

Sami definišete kako ćete, gde, na kojim web platformama pisati, koliko će biti dugački članci, fotografije i dokumente koje ćete umetati u okviru članaka – praktično, potpuna sloboda.

Blogovanjem unapređujete svoju ličnost

Može se reći, da ćete pisanjem blogova unaprediti sebe i svoju ličnost. Naučićete da komunicirate, počećete da razmišljate na načine na koje to niste radili do sada, tražićete teme i ideje za pisanje svojih članaka, posmatraćete stvari i probleme iz drugih uglova i mnogo drugih stvari.
Takođe, jedna od najbitnijih stvari je da ćete naučiti sebe da motivišete i povisićete svoje samopouzdanje.

Zbog bloga ćete naučiti nove stvari

Kada je u pitanju tehnički deo samog pisanja bloga, naučićete stvari koje niste do sada znali – o Internetu, kako Google posmatra vaš tekst, šta posetioci najviše traže na vašem blogu, iznenadićete se da ste uspeli da pogodite tržišnu nišu i da mnogi posetioci baš zbog vašeg članka dolaze na blog.
Naučićete da se dodvorite Google-u, da razmišljate poslovno i možda zaradite od svega toga.

Google voli blogove

Google sajtove posmatra kao knjige – jednostavno obožava da čita i rangira dobre, kvalitetne sadržaje, voli konzistentnost u smislu toga da pišete redovno i često, voli unikatan sadržaj kao i svaki drugi čitalac sajta.

Dobićete nove prijatelje

Mnogi čitaoci blogova žele da se poistovete sa piscima i blogerima, tako da ćete pisanjem članaka sigurno steći nove prijatelje. Zamislite samo, u koliko domaćinstava uspevaju da uđu kulinarski blogeri samim čitanjem interesantnih recepata ili načina pripreme jela.

Zabavićete se

Blog vam dopušta da pustite mašti na volju i pišete ono o čemu ste dugo želeli (a niste imali koga da pitanje). Zar nije važan deo svakog kreativnog procesa da budete zadovoljni i srećni i da u svemu pronađete zrnce zabave?