Najnoviji članci na blogu

Hitna nadogradnja WordPress-a na verziju 5.8.3

Objavio , dana 10 јануара, 2022 u kategoriji Web hosting
wordpress cms

Dana 6. januara 2022, glavni tim WordPress-a objavio je verziju WordPress-a 5.8.3, koja sadrži bezbednosne zakrpe za četiri ranjivosti visoke ozbiljnosti. Ove zakrpe su prenete u svaku verziju WordPress-a od 3.7.

WordPress podržava automatska ažuriranja jezgra za bezbednosna izdanja od WordPress-a 3.7, a velika većina WordPress sajtova će automatski primiti ove zakrpe i više neće biti ranjive.

Mnoge web lokacije ugradile su opciju automatskog ažuriranja kada se objave nove verzije WordPress content management system-a ili određeni dodaci.

Pročitajte više: Kako da zaštitite svoj WordPress sajt

Ukoliko ste vaše sajtove na našim serverima podesili za automatska ažuriranja, vaš sajt je već automatski ažuriran na verziju 5.8.3 – pozivamo vlasnike sajtova da provere da li je nadogradnja izvršena. Ukoliko nije, vlasnici i administratori sajtova trebalo bi u najkraćem roku da izvrše ručno ažuriranje.

Pročitajte više: Zašto je WordPress pravi izbor za vaš sajt

Inače, razvojni tim kompanije Automattic, u čijem je vlasništvu WordPress, kasni sa predstavljanjem osnovne verzije 5.9. Ova verzija trebalo je da bude dostupna još krajem prošle godine, ali je zvaničan datum predstavljanja pomeren na 25. januar 2022.