Najnoviji članci na blogu

Islandverzum: sjajna kampanja sa Islanda

Objavio , dana новембар 24, 2021 u kategoriji Marketing
islandverzum

Jedna sjajna ideja „pozajmljena“ na veoma duhovit način i naglasak na prirodne lepote predstavljaju interesantnu reklamu Turističke organizacije Islanda

Nakon što je Mark Zukerberg nedavno predstavio svoju viziju virtuelne realnosti u okviru projekta rebrendinga svoje kompanije pod nazivom Meta, ova islandska kampanja predstavlja savršen primer newsjackinga.

Islandska turistička organizacija predstavila je promotivni video prirodnih lepota u stilu parodije na Meta.com najveće kompanije u oblasti društvenih komunikacija.

Veoma nalik na Zukerberga, Zack Mossbergsson kao ljudski karakter sa robotskim pokretima poziva gledaoce da pogledaju Islandverse, potpuno prirodnu destinaciju i pionira ne tako nove ljudske povezanosti.

Slično kao metaverzum, Islandverzum poboljšava unapređenu trenutnu realnost, ali za nju vam nisu potrebne smešne tehnološke novotarije, navodi prezenter.

Video takođe prikazuje i trenutak iz Zakerbergovog ličnog života, kada je voditelj u jednom trenutku namazao plavo blato po svom licu, nalik na trenutak kada je vlasnik Facebook-a fotografisan na odmoru sa maskom za zaštitu od Sunca.

Mark je reagovao pozitivno na video spot i najavio da će uskoro posetiti Islandverzum.