Najnoviji članci na blogu

Profesionalna adresa e-pošte – osnova vašeg biznisa

Objavio , dana новембар 22, 2021 u kategoriji Internet poslovanje
email profesionalna adresa

Kada govorimo o svetu biznisa, reputacija je poslovna osobina koja će vas izdvajati od drugih. Kreiranjem profesionalnog, kredibilnog, dobro osmišljenog imidža za sebe i svoju firmu dovodite nove klijente, gradite svoje ime u svetu biznisa, obezbeđujete lojalnost i bivate plaćani kako treba.

Jedan od koraka tokom ovog procesa izgradnje reputacije je razvoj i korišćenje profesionalne adrese e-pošte. Kada razvijate efikasnu komunikaciju putem e-pošte, želite da vas potencijalni klijenti shvataju ozbiljno i velika je razlika, da li će poslovni partner primiti vašu ponudu sa adrese ime.prezime@nazivfirme.com, ili sa adrese miki68@gmail.com ili princeza88@yahoo.com

Sličan problem nastaje i prilikom zapošljavanja, kada želite da zaposlite radnike i kada se susretnete sa adresama tipa BadBoy85@gmail.com i sl.

Čak i ukoliko ste freelancer, profesionalna adresa e-pošte pokazuje da ste vi ozbiljni i posvećeni izgradnji svog ličnog brenda.

Prvi utisak je najvažniji

Naročito važno za nove preduzetnike i kompanije je ostavljanje dobrog prvog utiska. Komunikacija e-poštom je jedna od najefikasnijih i najčešćih formi komunikacije, naročito sa potencijalnim klijentima (iako su mnogi očekivali da će e-pošta otići u zaborav pojavom društvenih mreža) pa je tako profesionalna email adresa ključ početka odnosa sa klijentom i kreira osećaj poverenja i kredibiliteta od samog početka.

Brending

Svaki put kada šaljete elektronsko pismo sa imenom kompanije u adresi, vi efektivno se oglašavate. Kao kada se nekome predstavljate i govorite o svom poslovanju, tako i naziv kompanije u adresi donosi prvo saznanje o vama.

Poverenje

Ranije istraživanje pokazalo je da čak 75% ispitanika smatra da je profesionalna adresa e-pošte krucijalna za izgradnju poverenja sa kompanijama. Takođe, potencijalni klijenti radije otvaraju (pritom treba uvek paziti sa koje adrese nešto stiže, u pogledu bezbednosti na Internetu) e-poštu sa profesionalne adrese, nego sa adresa koje završavaju sa @gmail, @hotmail, @yahoo, @aol i dr.

Kontrola

Otvaranjem adrese e-pošte u okviru svog sistema poslovanja na Internetu, imate potpunu kontrolu nad svojim resursima.

Fleksibilnost

Otvaranje adresa pod imenom kompanije, tj. pod internet domenom kompanije čiji brend gradite, dobijate mogućnost potpune fleksibilnosti – možete da otvarate adrese e-pošte svakom zaposlenom, a možete posebnim odeljenjima, npr. marketing@, finansije@imefirme.com i sl.

Kako da otvorite profesionalnu email adresu

Osmislite dobar internet domen / adresu sajta

Vaša profesionalna adresa e-pošte treba da bude povezana sa imenom i brendom vaše firme ili ličnog brenda. Osmislite ime internet domena koji ćete koristiti u svom poslovanju i izaberite ime/ekstenziju na kojoj ćete graditi svoj poslovanje u budućnosti.

Web hosting paketi – mogućnost otvaranja neograničenog broja adresa e-pošte u okviru paketa

Ukoliko je neki željeni domen zauzet, a vaše poslovanje će se odnositi prvenstveno na prodaju proizvoda, možete razmisliti i o zakupu domena .SHOP

Organizacija adresa e-pošte

U skladu sa vašim poslovnim i marketing planom, organizacija i otvaranje poslovnih adresa e-pošte treba da bude što efikasnija i da potpuno jasno označava s kim/s kojim odeljenjem komunicirate.

petar.jankovic@imefirme.com
p.jankovic@imefirme.com
finansije@imefirme.com
reklamacije@imefirme.com

(Foto: Photo by Onlineprinters on Unsplash)