Najnoviji članci na blogu

Registrovati COM ili RS domen, pitanje je sad

Objavio , dana 24 новембра, 2021 u kategoriji Domeni
internet domeni registracija com ili rs domena

Jedna od najčešćih nedoumica kada je u pitanju registracija domena sigurno je da li se odlučiti za domaći ili internacionalni domen

Ukoliko planiraju da pokrene svoj sajt i izvršite registraciju internet domena, naši korisnici će najčešće se dvoume između najpopularnijeg svetskog internet domena, .COM i nacionalnog internet domena Srbije, .RS.

Fokusiranje na sadržaj vašeg sajta

Najvažniji faktor prilikom odluke o ekstenziji internet domena sigurno je sadržaj sajta – da li će se odnositi na lokalni brend ili firmu ili će biti globalni brend. Domen .COM jednostavno pozicionira vaš sajt kao globalni. Korišćenjem nekog od ccTLD domena pokazujete da će se sadržaj i usluge odnositi na korisnike u određenoj državi.

Procitajte više: Razlika između TLD, gTLD i ccTLD domena

Kada razvijamo određeni internet projekat, klijentima ćemo uvek preporučiti neki od internacionalnih domena .COM.NET.ORG ukoliko se njihovi sadržaji, proizvodi i usluge odnose na međunarodno poslovanje, a ukoliko su vezani za određeni grad, region ili državu, preporučujemo domen vezan za određenu državu.
Iznimka može da bude jedino .EU domen koji se odnosi na sve države članice Evropske unije.

Procitajte više: Kako odabrati ime/ekstenziju domena

Fokusiranje na sadržaj vašeg sajta

Ekstenzija TLD domena koju odaberete neće imati uticaja na rangiranje vaših stranica, već ono zavisi od samog sadržaja sajta. U slučaju odabira nekog od ccTLD domena određene države, pretraživačima Interneta pokazaćete koju državu želite da targetujete.

Jednostavnost registracije

U oba slučaja, bilo da je u pitanju međunarodni domen, ili neki od domaćih internet domena, vrlo je jednostavna i brza registracija.

Procedura registracije:

  1. Izaberite željeni internet domen iz naše ponude Registracija domena
  2. Popunite formular za registraciju
  3. Putem e-pošte dostavićemo Vam instrukcije za plaćanje
  4. Odmah nakon uplate, domen se u najkraćem roku registruje
  5. Domen je aktiviran i spreman za korišćenje