Najnoviji članci na blogu

RS domen popularan među domaćim privrednicima

Objavio , dana новембар 22, 2021 u kategoriji Domeni
RS više vredi

Najveći procenat ispitanika, njih 69%, ima registrovan naziv .RS domena, dok se 35% odlučilo za generički .com (određeni broj preduzeća ima oba). Čak 96% ispitanika prepoznaje .RS kao domen koji je dodeljen Srbiji.

Prilikom izbora domena pozicija u pretragama je najvažniji kriterijum za donošenje odluke, što automatski daje prednost nacionalnom domenu koji Gugl u lokalnim pretragama bolje rangira.

Koji je osnovni motiv srpskih preduzeća za registraciju naziva domena, kako i zašto biraju domene, koliko dugo imaju nazive domena svojih preduzeća samo su neka od pitanja na koje je odgovorilo nedavno sprovedeno istraživanje tržišta o prisustvu srpskih mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća na internetu.

Procitajte više: Specijalna ponuda: Registracija RS domena

Istraživanje je sprovedeno za potrebe Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), a obuhvatilo je gotovo 400 preduzeća iz cele Srbije.

Razmena elektronske pošte sa sopstvenog naziva domena izuzetno je važna srpskim preduzećima, te njih 78% navodi elektronsku poštu kao primarni razlog za registraciju naziva domena, dok je drugi najzastupljeniji povod, postavljanje sajta i informacija o firmi, prisutan kod 72% preduzeća.

Najveće firme su veterani u domaćem domenskom prostoru, jer imaju registrovane nazive domena duže od 10 godina, dok su nazivi domena mikro preduzeća prosečno „stari“ jednu do tri godine.

Detaljna analiza istraživanja o poslovnom prisustvu i prikaz „internet navika“ srpskih preduzeća biće predstavljena na Konferenciji DIDS 2020 (Dan internet domena Srbije).

DIDS se održava 19. marta u hotelu Metropol Palas u Beogradu. Prisustvo konferenciji je besplatno, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mesta. Prijava posetilaca na sajtu dids.rs i дидс.срб je u toku, a traje do popune kapaciteta sale. Da bi se registrovali, posetiocima je potrebna adresa e-pošte na .rs ili .срб domenu, ili nekom od regionalnih nacionalnih domena.

Naručite odmah: Domaći RS domeni
Tehnicka podrška: Pozovite Kontakt centar