Najnoviji članci na blogu

Da li Facebook počinje da ugrožava Google?

Objavio , dana август 2, 2022 u kategoriji Društvene mreže
mape na internetu

Instagram je pokrenuo novu funkciju pretraživanja mapa na Internetu koja omogućava još jedan način pronalaženja lokalnih preduzeća i dobijanja više informacija o njima, u okviru aplikacije.

Nove Instagram mape podržavaju pretrage i filtere, omogućavajući korisnicima da traže restorane, lokalne atrakcije i druge interesantne lokacije u aplikaciji, umesto da samo gledaju gde je fotografija objavljena. Ažurirana funkcija mapa takođe sadrži objave, priče i vodiče koje su označili korisnici, nudeći više informacija o lokalnim događajima i preduzećima.

SEO specijalista

Instagram je već predstavio funkciju Location Stories, ona bila privremeno ukinuta tokom predsedničkih izbora 2020. godine u Sjedinjenim državama da bi sada počeo da omogućava opciju nekim korisnicima širom sveta.

Visoki zvaničnik kompanije Google priznao je da kompanijski veb servisi postaju ciljevi širenje veb servisa Facebook-ovog Instagrama, uključujući Search i Maps.

Prabhakar Raghavanm, potpredsednik Google-ovog odeljenja Knowledge & Information, govorio je o evoluciji pretrage koja, bar kada su u pitanju mlađi korisnici između 18 i 24 godine, se odnosi na činjenicu da oni sve više pretražuju Instagram i TikTok, umesto Google Mapa ili Google pretrage.

Originalan sadržaj – krvotok vašeg sajta

Čak 40% mlađih korisnika kada pretražuju restorane ili mesta za izlaske, ne izlaze iz Instagrama i TikToka da bi pretraživali Google mape, već koriste direktno aplikaciju.

Izgleda da je ovo još jedan deo plana Instagrama da postane centralno mesto kada su u pitanju društvena povezivanja i komunikacije, trgovina, putovanja, i generalno, život i slobodno vreme. Podsetimo, u julu je omogućio korisnicima da kupuju proizvode direktno putem chat aplikacije.