Najnoviji članci na blogu

Facebook Shops: prodaja na Internetu za male privrednike

Zbog pojave koronavirusa mnogi privrednici ostali su bez kupaca i pojavio se ogroman problem zbog prilično slabog razvoja trgovine na Internetu i jako malog broja elektronskih prodavnica. Ne treba zaboraviti ni, doduše veoma amaterski, pokušaj Ministarstva poljoprivrede da predstavi e-pijacu i na taj način spoji seoska domaćinstva i kupce. Ipak, evo jedne obećavajuće najave Facebook-a koja bi konačno mogla da označi značajniji prodor najveće svetske društvene mreže na tržište e-trgovine, na kojem suvereno vladaju Amazon, Alibaba i eBay.

Objavljeno: Maj 24, 2020
Facebook Shops: prodaja na Internetu za male privrednike
Facebook i Instagram su u ograničenom obimu do sada podržavali elektronsku trgovinu - Facebook u okviru svoje platforme Marketplace gde ste mogli da postavljate oglase besplatno, dok je Instagram omogućavao direktan link ka proizvodima u reklamama.

Facebook Shops, najnovijoj platformi za elektronsku trgovinu kupci će moći da pristupaju putem poslovnih stranica, Instagram profila i ciljanih oglasa.

Iz kompanije navode da Facebook ovu platformu priprema više od pola godine i trebalo bi da bude odlična alatka za prodaju i poslovanje firmama bez obzira gde su, da li su male ili veće, kako bi preživele ovo teško vreme koje je pred nama.

Proizvodi i usluge u Facebook Shop će se veoma jednostavno postavljati i kada kupac odluči da kupi određeni proizvod, veza će voditi do korpe za kupovinu na samom sajtu prodavca.

Ukoliko bude želeo da postavi pitanje, kupac će to moći da učini putem Facebook Messenger-a, WhatsApp-a ili Instagram Direct poruka.

E-mail bilten *

Upišite vašu email adresu i dobijaćete najnovije informacije, savete i promocije u vaš email inbox.

Blog

Saveti, vesti i predlozi unapređenja internet poslovanja, kao i najbolje i najgore prakse upravljanja internet prisustvom u poslovnom okruženju.