Najnoviji članci na blogu

Internet portali u regionu: izbor za 2021.

Objavio , dana 24 новембра, 2021 u kategoriji Internet poslovanje
konkurs za najbolji portal

Ukoliko ste večito u potrazi za načinima dobijanja dobrih, a kvalitetnih povratnih linkova, jedan od provereno dobrih načina je – organizacija raznih izbora i konkursa

Specijalizovani hrvatski portal Media Daily nekoliko godina unazad pokreće izbor najboljih news portala u regionu jugoistočne Evrope. Kao i prošle godine svaka država ima broj predstavnika u odnosu na veličinu države pri čemu približno 600.000 stanovnika potrebno za svaki portal. Tako je Media daily i došao do sledećeg broja predstavnika – Crna Gora jedan, Severna Makedonija i Slovenija po tri predstavnika, BiH šest, Hrvatska sedam, dok Srbija ima 10 predstavnika.

Tržište news portala opšteg tipa predstavlja jedno od najkonkurentnijih medijskih Internet tržišta na ovim prostorima, uz konstantan rast vrednosti oglašavanja i izrazitog ukrupnjavanja medijskih kuća.

BiznisCentar Domeni: Registracija INFO domena

Kada je u pitanju Srbija, ukoliko posmatramo uz pomoć poznatog softvera za analitiku SEO performansi, ubedljivi lideri na tržištu po saobraćaju organskih reči su Blic.rs i Kurir.rs, dok se u domenu medija sa značajnim brojem organskih reči nalaze i Telegraf.rsDanas.rs i Novosti.rs. Online medijsko tržište u Srbiji karakteriše koncentracija dva pola medijskih sadržaja, u zavisnosti sa koje strane političkog spektra se nalaze. Na listi medija za koje posetioci mogu da glasaju prvi put se našao Euronews.rs kao veoma perspektivan medij u narednim godinama, dok rts.rs i dalje ostaje online portal sa najvećim prostorom za unapređenje.

Hrvatskoj, apsolutni lider već godinama unazad je Index.hr, dok je na drugom mestu veoma interesantan Jutarnji.hr.

BiznisCentar Domeni: Registracija MEDIA domena

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, Klix.ba ubedljivo vodi na listi organskog saobraćaja, poznat i kao portal sa kojeg mediji u Srbiji često pozajmljuju sadržaje, dok se na drugom mestu našao sarajevski Avaz.ba.

U Sloveniji ubedljivi lider i prošlogodišnji pobednik glasanja ovog medijskog analitičkog portala je 24ur.com

Pročitajte još: 10 razloga zašto da pokrenete sopstveni blog
Pročitajte još: Šta je podcast i kako da ga implementirate u svoje marketing planove
Korisnički centar: Pozovite Korisnički centar