Najnoviji članci na blogu

Kako povisiti rangiranje na Google-u kupovinom SSL sertifikata

Objavio , dana децембар 30, 2021 u kategoriji Zaštita sajtova, SSL sertifikati
rast rangiranja na googleu sa ssl sertifikatom

SSL sertifikat je jedan od faktora koji donosi bolje rangiranje u rezultatima pretraživanja – Google jednostavno voli sigurnije sajtove

U avgustu 2014. godine kompanija Google je prvi put na svojoj konferenciji Google I/O predstavila HTTPS Everywhere inicijativu koja je osmišljena kako bi se podstaklo šire korišćenje HTTPS protokola i naglasio značaj bezbednosti na Internetu.

U okviru ove inicijative, prošle godine Google je zvanično HTTPS označio kao jedan od faktora rangiranja web sajtova u rezultatima pretraživanja, doduše slabijeg značaja koji se u početku odnosio na samo oko 1% sajtova u rezultatima. Ideja je da web postane sigurnije mesto omogućavanjem sigurnijih konekcija sa web serverima i maksimalne privatnosti online korisnika.

Međutim, gotovo svi stručnjaci slažu se da će značaj ovog faktora u budućnosti biti još veći i da će sajtovi koji instaliraju SSL sertifikate imati vidljivo više rangiranje u rezultatima pretrage.


Saznajte više: Šta je SSL sertifikat Saznajte više: Vrste SSL sertifikata Saznajte više: Kako da svoj sajt uspešno prebacite sa HTTP na HTTPS protokol Saznajte više: Kako povisiti rangiranje na Google-u kupovinom SSL sertifikata Tehnicka podrška: Instalacija SSL sertifikata