Najnoviji članci na blogu

Zašto je vašoj firmi potreban SSL sertifikat

Objavio , dana 30 децембра, 2021 u kategoriji SSL sertifikati, Zaštita sajtova
ssl funkcionisanje

SSL sertifikati donose mnoge prednosti kako za preduzeća, tako i za korisnike Interneta

Iako su troškovi neznatno povećani u pogledu serverskih zahteva i zakupa IP adresa, beneficije koje donosi ova tehnologija su veoma značajne, naročito u pogledu SSL šifrovanja i verifikacije autentičnosti.

Bezbednost korisnika

Glavni razlog zašto bi trebalo da koristite SSL je zaštita poverljivih informacija svojih klijenata i posetilaca. Ovo uključuje njihove lozinke, brojeve kreditnih kartica, korisnička imena i brojeve socijalnog osiguranja. SSL štiti ove podatke od hakera i kradljivaca identiteta šifrovanjem celokupnog saobraćaja između računara i servera.

Autentičnost

SSL sertifikat signalizira posetiocima da se nalaze na sajtu kojem se može verovati. Nije neuobičajeno da hakeri kreiraju imitaciju nekog popularnog sajta sa namerom da privuku posetioce i ukrade lične podatke kupaca (eng. phishing). SSL sertifikat garantuje da su posetioci na autentičnoj web adresi i nemaju čega da se plaše.

Odlično rangiranje na pretraživačima

Google i drugi veliki internet pretraživači nastoje da kvalitetnije rangiraju u rezultatima pretraživanja web sajtove koji brinu o sigurnosti na Internetu. Kao veoma bitan potez, Google je prošle godine uveo HTTPS konekciju kao jedan od faktora rangiranja sajtova u okviru svojih rezultata. Iako stručnjaci iz kompanije Google navode da je za sada jedan od signala sa nižom važnošću, očigledno je da će značaj HTTPS-a da raste u narednim godinama. To znači da će svaki sajt ili kompanija koji žele da privuku što veći broj posetilaca i kupaca morati što pre da investiraju u kupovinu SSL sertifikata.

Usklađenost sa PCI standardima

Kako bi ispunio kriterijume Industrije platnih kartica (eng. PCI), firme/kompanije bi trebalo da koriste SSL sertifikate sa, najmanje, 128-bitnom jačinom enkripcije. Bez ovakvog sertifikata, nemoguće je da dozvolite prijem plaćanja putem kreditnih/platnih kartica, što bi moglo da smanji profit vaše kompanije i odvede kupce kod vaše konkurencije.

Povećanje autoriteta brenda i korisničkog poverenja

Pošto je obezbeđenje sigurnosti korišćenja Interneta jedno od najvažnijih kada je u pitanju iskustvo korisnika, samo prisustvo SSL sertifikata postaje neka vrsta signala koji signalizira snažnu posvećenost kompanije, autoritet brenda i pouzdanost.

Ukoliko vaša konkurencija nema SSL, kupci će se vrlo verovatno vratiti na sajt koji brine ozbiljnije o web sigurnosti korisnika. Takođe, ukoliko postoji obavezna registracija, kupci će to učiniti sa samopouzdanjem i verovanjem da su njihovi podaci potpuno bezbedni.


Saznajte više: Šta je SSL sertifikat Saznajte više: Vrste SSL sertifikata Saznajte više: Kako da svoj sajt uspešno prebacite sa HTTP na HTTPS protokol Saznajte više: Kako povisiti rangiranje na Google-u kupovinom SSL sertifikata Tehnička podrška: Instalacija SSL sertifikata